Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec

Bananowiec

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4338

Dodano: 02.09.2012

Odsłon: 61961

Idealne,delikatne w smaku ciasto,bez pieczenia ,do pysznej kawusi:)

Składniki

  • biszkopty okrągłe, 1 opakowanie
  • cukier, 1/2 szklanki
  • margaryna lub masło roślinne, 15 dkg
  • żółtko, 1 sztuka
  • galaretki cytrynowe, 2 opakowania
  • galaretka bananowa, 1 opakowanie
  • banany, 5 sztuk
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć margarynę z żółtkiem i cukrem na gładką masę,dodać (rozpuszczone w połowie zaleconej na opakowaniu wody) tężejące galaretki cytrynowe i wymieszać z czterema rozgniecionymi bananami.

  2. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przygotowaną masę wylać do tortownicy i wstawić do lodówki do stężenia.Rozpuścić (w połowie wody podanej na opakowaniu )galaretkę bananową,wylać ją na zastygłą masę,udekorować pokrojonym bananem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sabciia20 10 czerwca 2017 Poprostu rewelacja.właśnie rodzinka zajada.przepis trafia do ulubionych.Dziękuję ☺

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia001 28 października 2014 Wyszło pyszne. Zmiksowałam blenderem na gładką masę, a na wierzchu galaretka agrestowa. Polecam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 06 maja 2013 Monalisa cieszę się,że smakowało:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 17 listopada 2012 Tego akurat nie mroziłam,ale nie raz mroziłam ciasta z owocami i nic się nie działo,więc myślę,że się nic nie stanie.pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelikac77 17 listopada 2012 Chciałabym się zapytać czy można go zamrozić...?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 14 września 2012 Ja robiłam w tortownicy o średnicy ok.24 cm.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 12 września 2012 Cieszę się bardzo,życzę smacznego zajadania i pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniculka 11 września 2012 Niesamowity smak masy, jeszcze nie skonczylam narazie wstawilam do lodowki do stezenia, uzyje galaretki na wierzch morelowej. Juz sie nie moge doczekac :) Super przepis, dzieki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń