Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych składników sprawia, że sernik smakuje wyśmienicie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę posiekać nożem z masłem i pozostałymi składnikami. Uformować kulę. Podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć spód tortownicy o średnicy 30 cm i włożyć do lodówki. Drugą część owinąc folią i włożyć do zamrażarki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce sera, a następnie rozgniecione widelcem banany, posiekaną czekoladę, budyń ikaszkę , sok i otartą skórkę z cytryny. Na samym końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę. Surowe ciasto w tortownicy posmarować konfiturą z jarzębiny. Wyłożyć masę serową. Na wierzch zetrzeć zamrożoną drugą część ciasta. Piec przez godzinę i 15 minut w temperaturze 175 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na 15 minut bez otwierania drzwiczek. Serniki lubią opadać przy nagłych zmianach tempertaury. Po tym czasie uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia. Można oblać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.