Do góry

Desery Przepis na:

Banany w cieście francuskim

Banany w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 335

Dodano:

Odsłon: 20649

smaczne:)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Banany przekroić wzdłuż i jescze na pół,żeby z jednego banana wyszły cztery kawałki.

  2. Rozłożyć płat ciasta rozciąć na 8 części,posmaroawać nutelą,położyć po kawałku banana.Złożyć do środka i złożeniem do dołu położyć na papier pergaminowy.

  3. Delikatnie ponacinać i posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem.Zapiekać 20 min.w 180 C na złoty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ptys 03 września 2012 szukałam czegoś z bananami... znalazłam ten przepis... zrobiłam... są przepyszne :) dzięki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 grudnia 2011 Lubię takie bananowo-czekoladowe połączenia, smakowity i prosty przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń