Do góry

Dania główne Przepis na:

Baranek wielkanocny-pieczony.

Baranek wielkanocny-pieczony.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1839

Dodano:

Odsłon: 2620

"JAGNIĘCINA" dla wybitnych smakoszy najlepszego mięsa na świecie.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marynata: czosnek, rozmaryn, kminek, tymianek, sól, pieprz wymieszać z oliwą z oliwek.

  2. Nacieramy marynatą mięso i odstawiamy przykryte na 12-24 godziny do lodówki.

  3. Następnego dnia ułożyć mięso w wysmarowanym naczyniu, dodać świeży rozmaryn, czosnek i białe wino (może być białe lub czerwone).

  4. Pieczemy w temperaturze 180 st.C przez ok. 90 minut, co 20 min podlewając winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Olisia 06 kwietnia 2010 Zgadzam się jagnięcina jest genialnym mięskiem. Świetny przepis :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 kwietnia 2010 super przepis, mięso wyglada bardzo apetycznie - dodaję do ulubionych

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń