Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba zdrowiej się nie da
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam. Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką. Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/