Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz biały z chrzanem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż. W garnku zagotuj 1 l wody, dodaj kiełbasę, przyprawy, chrzan. Gotuj 40 minut. Dodaj pół litra zakwasu, gotuj 15 minut na małym ogniu.
Zupę przypraw solą, pieprzem, dodaj zahartowaną śmietanę, zagotuj. Z chleba wyjmij środek, wlej barszcz, dodaj jajko i trochę chrzanu.
Czas: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień