Do góry

Dania główne Przepis na:

Batatowa uczta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Batatowa uczta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 143

Prosty i sycący obiad na letnie dni. Bataty gotujemy do miękkości, następnie kroimy na plasterki. Rozgrzewamy patelnię wrzucamy 30 dek. pokrojonego w kosteczkę boczku. Gdy się zarumieni dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak.Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Całość chwilę dusimy. Na talerzu układamy na przemian batat- pomidor. Danię posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • 2 bataty
  • 2 pomidory
  • 30 dag szpinaku
  • 30 dag boczku
  • kilka sztuk suszonych pomidorów
  • Szczypiorek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotujemy bataty do miękkości. Gdy ostygną kroimy na plasterki. Układamy je na talerzu na przemian z pokrojonymi pomidorami.

  2. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy boczek. Gdy się zarumieni wrzucamy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń