Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i sycący obiad na letnie dni. Bataty gotujemy do miękkości, następnie kroimy na plasterki. Rozgrzewamy patelnię wrzucamy 30 dek. pokrojonego w kosteczkę boczku. Gdy się zarumieni dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak.Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Całość chwilę dusimy. Na talerzu układamy na przemian batat- pomidor. Danię posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Gotujemy bataty do miękkości. Gdy ostygną kroimy na plasterki. Układamy je na talerzu na przemian z pokrojonymi pomidorami.
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy boczek. Gdy się zarumieni wrzucamy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego .