Do góry

Desery Przepis na:

Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 376

Pyszne chrupiące bakaliowe batony. Super na drugie śniadanie lub małe co nie co do przegryzienia :)

Składniki

  • 80 g masła lub tłuszczu kokosowego
  • 0,5 szklanki prawdziwego miodu
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego lub zwykłego
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki słonecznika
  • 0,5 szklanki siemienia lnianego
  • 0,5 szklanki preparowanego ryżu lub jagły
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę o wym. 25/25 cm wykładamy papierem do pieczenia.

    Cukier, miód oraz tłuszcz rozpuszczamy i chwilkę gotujemy.

    Do miski wsypujemy płatki, słonecznik, ziarenka lnu i jagłę. Mieszamy ze sobą i wlewamy miodową masę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę. Wyrównujemy i dobrze ugniatamy. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 1-2 godziny. Kroimy na dowolne kawałki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń