Do góry

Dania główne Przepis na:

BEFSZTYK Z CEBULKĄ

Przepis dnia 2010-01-30
BEFSZTYK Z CEBULKĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6888

Dodano:

Odsłon: 24070

Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.

Składniki

  • Mięso wołowe bez kości, 0,5 kg.
  • żółtko, 1 szt.
  • cebula, 4 szt.
  • olej
  • sól, pieprz, do smaku
  • Koperek lub pietruszka do posypania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy łyżkę oleju i żółtko. Masę wyrabiamy doprawiając tylko świeżo zmielonym pieprzem.

  2. Cebulę pokroić w półplasterki.

  3. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy okrągłe, delikatnie spłaszczone befsztyki /formujemy zwilżonymi w wodzie rękami/ i smażymy na rumiano. Cebulkę dodajemy w momencie przekładania befsztyków na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem do momentu, kiedy cebulka delikatnie się zrumieni. Na końcu solimy całą potrawę.

  4. Befsztyki możemy podać z mizerią, zieloną sałatą lub marchewką z zielonym groszkiem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 26 sierpnia 2011 Tak Kocie , danie jest b.smaczne.Polecam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 26 sierpnia 2011 Zarlok nie próbowałam, ale spróbuję. Dziękuję i pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kocie 26 sierpnia 2011 Mniam. Patrzę na zdjęcie i ślinka mi cieknie...

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zarlok 09 kwietnia 2010 najlepszy jest chyba jednak z rozbeftu na maśle

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 lutego 2010 oliwia-winna szczerze powiem , że nie zaskoczył mnie Twój komentarz,.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Smynio 30 stycznia 2010 Bardzo smacznie wygląda :) pewnie wypróbuje niedługo :P

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 27 stycznia 2010 To już wiem, co na obiad jutro. Dziękujemy za przepis. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 26 stycznia 2010 Addi tak jak widać na załączonym zdjęciu befsztyk jest w jednym kawałku. Do mięsa dodany jest olej i żółtko i wszysko razem dobrze wymieszane.. Gwarantuję Ci, że nic się nie rozpadnie, możesz śmiało zrobić na obiadek. Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Addi 26 stycznia 2010 a to sie nie rozpadnie tak samo mieso??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń