Do góry

Śniadania Przepis na:

Bezglutenowe amerykańskie pancakes

Bezglutenowe amerykańskie  pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 2314

Nie dość, że bezglutenowe, to jeszcze dla diabetyków

Składniki

  • 1 i 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czubata i 1 normalna łyżka stewii lub 2 czubate łyżki fruktozy
  • 1/3 kostki masła
  • 2 nakrętki ekstraktu waniliowego (żeby nadać aromat)
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy w rondelku. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia i słodzidłem. Mleko mieszamy z rozpuszczonym masłem, ekstraktem i jajcami. Składniki płynne łączymy z sypkimi. Smażymy na suchej patelni na średnim ogniu tak, by zdążyły nam trochę podrosnąć. Możemy je jeść na przykład z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń