Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowe biszkopty dla dzieci

Bezglutenowe biszkopty dla dzieci

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 738

Dodano:

Odsłon: 4669

Bezglutenowe biszkopty dla dzieci

Składniki

  • wiejskie duże jajka 2
  • mąka ryżowa 3 łyżki
  • cukier kryształ 3-4 łyżki
  • skrobia ziemniaczana 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Jajka w temperaturze pokojowej, starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, kiedy trzymają się ścian naczynia dodawać partiami cukier, stale miksując. Do białek dodawać po jednym żółtku, miksować do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Mąki przesiać przez sito, dodawać partiami do masy jajecznej. Składniki wymieszać w jednym kierunku bardzo delikatnie za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać biszkopciki o dowolnej wielkości. Piec przez 12-18 minut w temperaturze 170 °C kontrolując boki biszkoptów. Wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszce.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń