Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowo-owocowe pucharki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier puder i skrobię. Wlej kilka kropli aromatu migdałowego. Pianę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na blachę kleksy. Susz beziki w 120 st. 90 min.
Zamrożone wiśnie posyp brązowym cukrem, duś w rondelku 10 min, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno. Jogurt zmiksuj z cukrem (do smaku), wymieszaj z ubitą kremówką.
Tuż przed podaniem nakładaj do pucharków na przemian beziki, owoce i krem śmietanowy.
Czas ok. 110 min; porcja – 350 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety