Do góry

Desery Przepis na:

Bezy

Bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 8974

Dodano:

Odsłon: 15785

Malutkie, a cieszą :-) próbowałam już kilku przepisów na bezy ale ten jest najlepszy, bezy zawsze się udają i są idealne ... z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i wilgotne :-)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodając sól. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier puder, po jednej łyżce. Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można wykładać łyżką). Zostawić między nimi małe odstępy, trochę urosną. Piec w temp. 140 stopni ok. 30-40 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń