Do góry

Desery Przepis na:

Bezy kolorowe

Bezy kolorowe

Autor: migulec

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 177

Dodano: 02.03.2014

Odsłon: 2486

Bardzo łatwe i smaczne łakocie

Składniki

  • 4 białka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka cytryny
  • barwniki spożywcze według uznania
  • szczypta soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli powoli dosypując cukier na sztywno, podzielić pianę na tyle części ile chcemy kolorów (u mnie dwa biały i zielony). szprycą nakładać bezy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (ja nakładałam łyżeczką). Suszyć w piekarniku około 1,5 h w temperaturze 100C (termoobieg). Bezy są bardzo kruche. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń