Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy na biszkopcie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. 7 białek ubij z cukrem kryształem na sztywno. Dodaj 7 żółtek oraz obydwie mąki przesiane razem z proszkiem do pieczenia.
Przygotowane ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz biszkopt ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
Gotowy biszkopt wystudź, przekrój na 3 blaty. Przygotuj 3 arkusze pergaminu, obrysuj na nich dno tortownicy. Pozostałe białka ubij na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodaj 30 dag cukru pudru, a potem po łyżeczce soku z cytryny i kawy.
Masę wyłóż na pergamin, tworząc kształt odrysowanych spodów. Susz blaty bezowe około 120 min w temp. 140 st.
Kremówkę zmiksuj z mascarpone i resztą cukru pudru. Owoce oczyść, pokrój na kawałki lub wydrąż miąższ. Układaj na zmianę biszkopt, bezy, owoce i krem.
czas ok. 120 min; porcja – 390 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety