Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona w ziołach"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Zagotuj w szerokim rondlu niewielką ilość osolonej wody. Włóż do niej ostrożnie kiełbasę i gotuj na małym ogniu 15-20 minut. Potem wyłącz palnik. Zostaw kiełbasę w wodzie na 10 minut, potem wyjmij.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Obierz i pokrój w krążki cebule i czosnek. Natłuść olejem dno brytfanny. Najpierw ułóż w niej cebulę, czosnek oraz liście laurowe, a potem kiełbasę, zwijając ją w ślimaczki (możesz ją spiąć patyczkami do szaszłyków). Podlej odrobiną wody. W połowie pieczenia obróć kiełbasę na drugą stronę.
Piecz 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, z chrzanem.
Dla 8 osób
1,50 zł porcja
Czas 60 min
335 kcalŹródło: Olivia