Do góry

Przekąski Przepis na:

. Biała Mgiełka

.	Biała Mgiełka

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 4528

Dodano:

Odsłon: 14032

15 minut potrzebuję, żeby zaskoczyć gości.

Składniki

  • ½ kg kiełbasy białej parzonej
  • Koncentrat pomidorowy
  • Papryka ostra
  • 2 papryki ( czerwona, żółta)
  • Majeranek
  • 5 ogórków konserwowych
  • Olej do smażenia
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kiełbasę kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do kiełbasy dodajemy pokrojone w plasterki papryki.

  3. 3. Następnie pokrojone ogórki.

  4. 4. Doprawiamy papryką oraz majerankiem.

  5. 5. Wlewamy przecier.

  6. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do sosu.
    7. Chwilę gotujemy.

  7. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń