Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała pianka z winogronami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Winogrona umyj, pokrój na połówki, usuń pestki. W garnku rozpuść masło, dodaj pokruszone herbatniki, wymieszaj. Wyłóż nimi dno formy pokrytej papierem do pieczenia, wstaw do lodówki.
Śmietanę ubij z łyżką cukru pudru, wstaw do lodówki. Twaróg zmiksuj z cukrem. Do garnka wlej pół szklanki wody, dodaj żelatynę, odstaw. Podgrzej, żeby ją rozpuścić, dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj, połącz z całą masą, zmiksuj.
Śmietanę dodaj do sera, wymieszaj. Wrzuć winogrona, wymieszaj. Przełóż do formy, udekoruj. Schładzaj 4 godziny w lodówce. Przed podaniem pokrój.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień