Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z piersią indyka w pomidorach"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Kapustę kiszoną włóż do garnka, zalej bulionem drobiowym. Dodaj liść laurowy, ziarna jałowca oraz ziela angielskiego, wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do miękkości (około godziny).
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Smalec rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj do kapusty 10 minut przed końcem gotowania.
Garnek z bigosem odstaw w chłodne miejsce do ostudzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie