Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigosik z kiełbaską z młodej kapusty

Bigosik z kiełbaską z młodej kapusty

Autor: zmaminegozeszytu

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 770

Dodano: 06.06.2018

Odsłon: 5651

W tamtym roku na blogu pojawił się bigosik z mięsem mielonym, dzisiaj zachęcam Was do spróbowania wersji z kiełbaską. W połączeniu z młodymi ziemniaczkami smakuje wyśmienicie, polecam!!!

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 biała cebula
  • 1 większa kiełbaska (dobrej jakości)
  • koperek i szczypiorek (ilość wg. uznania)
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • troszkę wody do podlania kapusty
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na oleju na złoty kolor, wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbaskę, podsmażyć.

  2. Następnie dodać posiekaną dość drobno młodą kapustkę, koperek i szczypiorek, przemieszać, podlać troszkę wodą, dusić ok. 30 minut (do miękkości). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Pycha!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń