Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biskwity z winogronami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Białka z 2 jajek ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj cukier kryształ i jedno opakowanie cukru waniliowego. Ubijaj 3 minuty.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj 2 żółtka. Utrzyj, a następnie połącz masę z ubitą wcześniej pianą. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką nakładaj porcje ciasta, uformuj 6 placków.
Piecz na złoto (8-10 min) w piekarniku rozgrzanym do 200 st.
Biszkopty przestudź, obkrój tak, by ciastka były równe. Złóż je na połówki, by stygnąc przybrały odpowiedni kształt. Kremówkę ubij na sztywno z drugim cukrem waniliowym. Winogrona umyj, osusz starannie, oderwij od szypułek. Biszkopty napełnij kremówką i owocami, posyp cukrem pudrem.
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety