Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt ajerkoniakowy z malinami

Biszkopt ajerkoniakowy z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14142

Dodano:

Odsłon: 1209

Delikatny i smaczny placek do dobrej herbatki.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Mąka pszenna 8 dag
  • Mąka ziemniaczana 8 dag
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
  • Cukier 10 dag
  • Ajerkoniak 7 łyżek
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Maliny ½ kg
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie z cukrami. Wbić żółtka, wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, wlać ajerkoniak i delikatnie wymieszą łyżką. Przelać do przygotowanej foremki, na górę ułożyć maliny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ½ godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń