Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt truskawkowo-rabarbarowy

Biszkopt truskawkowo-rabarbarowy

Autor: ewunia28

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 19.06.2010

Odsłon: 853

Jest puszysty i wilgotny od tych soczystych owoców. Palce lizać!!!!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem soli, gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka dalej ubijając na lekkich obrotach, wsypujemy powoli cukier i mąkę. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem(robimy to przed zrobieniem biszkopta).Truskawki myjemy i odkrajmy szypułki, kroimy je w małe plasterki.

  2. Gdy gotową mamy masę na biszkopt dodajemy do niej odciśnięty od soku rabarbar oraz truskawki i delikatnie mieszamy.Okrągłą blasze wykładamy pergaminem i wylewamy masę na nią. Pieczemy w 200*C około 45-60 minut. Gdy ciasto jest gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń