Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z ananasami

Biszkopt z ananasami

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1152

Dodano:

Odsłon: 8038

bardzo dobre

Składniki

  • Upiec biszkopt z 5 jaj i przekroić
  • Masa:
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 puszka ananasów
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 500 ml śmietany 36%
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sok z ananasów odlać do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru.Jedną łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1/2 szklanki wody do tego dodać 3 żółtka dobrze wymieszać.Sok z ananasów zagotować do tego wlać mąkę z żółtkami i ugotować kisiel.Do gorącego kisielu wsypać galaretkę cytrynową.

  2. Ananasy pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny i dać do ciepłego kisielu.Śmietanę ubić z cukrem pudrem do tego dodać przestudzony kisiel z ananasami.Wymieszać i przełożyć placek.Placek polać polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiedzmin79 01 maja 2010 Ciasto wyszło Pycha - zrobiłem biszkopt według mojego wypróbowanego przepisu (fakt że z 6 jaj ale to chyba bez większego znaczenia) - warto pamięta aby śmietankę przed ubiciem schłodzic do temp. 1 - 3 st.
Samej masy wyszło mi trochę grubiej niż na zdjęciu (blacha 20x30) ale to tylko na plus bo uwielbiam masy z bitej śmietany :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń