Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z arbuzem

Biszkopt z arbuzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 9516

coś słodkiego dla lubiących arbuza

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt:białka oddzielić od żóltek,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka cały czas ubijając,dodać obie mąki i proszek ,wymieszać,wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą

  2. Upiec w temp.180-200 stopni na jasno złoty kolor.2galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu i pozostawić do stężenia, 1 galaretke rozpuścić w 1 szklance wody i również pozostawić do stężenia

  3. Upieczony i przestudzony biszkopt nasączyć

  4. Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i można jeszcze dodać śmietan-fix do ubicia,gdy śmietana będzie ubita dodać 1 tężejącą galaretkę ,wyłożyć na biszkopt,na śmietanę wyłożyć obrany ze skóry,bez pestek i pokrojony w kostkę arbuz,włożyć na chwilę do lodówki aby śmietana stężała

  5. Na wierzch ciasta wylać 2 tężejące galaretki,włożyć do lodówki.

  6. Ciasto upiekłam w blaszce o wymiarach 23/37 cm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

margo21 11 lipca 2010 Pyszny przepis z tym arbuzem , orzeźwiający.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 11 lipca 2010 Dziękuję za odpowiedź.Daje przepis do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 10 lipca 2010 Tak,tężejącą galaretkę wlewamy do ubitej śmietany

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 lipca 2010 W punkcie 4 chodzi o to, że tężejącą galaretkę wlewamy do śmietany?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń