Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 92
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 175
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 454
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 92
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 175
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 454
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.
Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.
Smacznego!