Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z Bitą śmietaną i Ananasem

Przepis dnia 2011-07-14
Biszkopt z Bitą śmietaną i Ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1438

Dodano:

Odsłon: 12002

Pyszne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.

  2. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.

  3. Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 29 kwietnia 2013 Co za sorry,ale idiotyczny przepis na biszkopt ! Proszek do pieczenia (3 łyżki ???) wsypać do ubijanych białek,potem cukier,ocet,żółtka i dalej ubijać ? Z tego wyjdzie wszystko,ale na pewno nie biszkopt.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń