Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z Kremem.

Biszkopt z Kremem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1423

Ciasto jest bardzo proste i szybkie.:) Wykonanie biszkoptu zaczerpnięte z przepisu na roladę.:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Białka utrzeć z cukrem. Dodać 2 łyżki wrzącej wody. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, połączyć z masą jajeczną. Dodać ubite białka, dokładnie wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na tortownicę. Piec przez ok. 15-20min. w temp. 200''C.

  2. Gotowy biszkopt zostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić (aby były 2 biszkopty). Na jeden biszkopt wyłożyć krem ajerkoniakowy, przykryć drugim biszkoptem. Wcześniej zrobioną bitą śmietaną pokryć całą powierzchnię ciasta ( góra i boki). Po wysmarowaniu poukładać pokrojony banan i kiwi (plasterki).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń