Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z masą karpatkowo-ajerkoniakową i brzoskwiniami.

Biszkopt z masą karpatkowo-ajerkoniakową i brzoskwiniami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 10344

Dodano:

Odsłon: 916

Szybkie i bardzo smaczne ciasto.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • NA BISZKOPT
  • jajka 5szt
  • cukier 5 łyżek
  • mąka 5 łyżek
  • pr.do pieczenia łyżeczka
  • krem karpatkowy gotowy bez gotowania
  • masło 1 kostka
  • ajerkoniak 50ml
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • brzoskwinie w syropie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt i wystudzić.

    Masę karpatkową zrobić wg.przepisu na opakowaniu,dając mniej mleka.

    Masło utrzeć na puch,dodać pod koniec ajerkoniak i utrzeć.
    Dodawać po łyżce krem karpatkowy cały czas ucierając.

    Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt.

    Przygotować galaretki,sok jak został z brzoskwiń oraz dopełnić wodą do 800ml,zagrzać do wrzątku,nie gotować.
    Wsypać galaretki i rozpuścić-wystudzić.

    Na kremie ułożyć brzoskwinie,zalać lekko tężejącą galaretką i dać do lodówki najlepiej na całą noc.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń