Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa fantazja"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź, wstaw do lodówki. Jajka wbij do miski, dodaj cukier, miksuj 2 minuty, odstaw na 10 minut. Ponownie zmiksuj, dodaj przesiane mąki, wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Część brzoskwiń zmiksuj z syropem. Gruszki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj z galaretką, wylej na wystudzony biszkopt. Wstaw do lodówki. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj przesiany cukier puder. Wyłóż na galaretkę. Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, zalej musem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień