Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Kawę wsyp do 1 szklanki wrzątku. Odlej 2 łyżki. Do reszty dodaj likier, wymieszaj i wystudź. Biszkopty rozłóż na blacie. Skrop je przygotowanym ponczem.
Migdały upraż na patelni. Zrób masę: żółtka zmiksuj z cukrem. Dodaj ser, utrzyj. Białka ubij na sztywno, dołóż do kremu z kawą. Wymieszaj.
Na spodzie tortownicy rozłóż nasączone biszkopty. Posmaruj częścią kremu i ponownie ułóż biszkopty. Czynność powtarzaj do wyczerpania masy i biszkoptów. Torcik wstaw na 30 min do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubij razem z cukrem waniliowym i zagęstnikami. Z tortownicy zdejmij obręcz. Śmietaną posmaruj wierzch i boki. Boki obsyp płatkami migdałowymi, zaś wierzch czekoladowymi wiórkami.