Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy jabłecznik"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Jabłka obierz i przekrój na pół. Wierzch ponacinaj w paski, po czym skrop owoce sokiem z cytryny.
Białka oddziel od żółtek, ubij i dodaj cukier. Sztywne połącz z żółtkami i delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
Do wysmarowanej masłem blaszki wlej ciasto. Rozłóż na nim przygotowane jabłka.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw do niego biszkopt i piecz 20 minut. Gotowe ciasto posmaruj dżemem i udekoruj miętą.Źródło: Kurier TV