Smaker
Dodaj przepis
  • Przepisy
    • Posiłek
      • Śniadania
      • Zupy
      • Dania główne
      • Pieczywo
      • Desery
      • Napoje
      • Przekąski
      • Sałatki
      • Przetwory
      • Dodatki
      • Wędliny
      • Ciasta
    • Okazje
      • Wielkanoc
      • Boże Narodzenie
      • Impreza
      • Grill
      • Tłusty czwartek
      • Walentynki
      • Halloween
      • Komunia
      • Do pracy
    • Kuchnie świata
      • Amerykańska
      • Azjatycka
      • Czeska
      • Polska
      • Włoska
      • Meksykańska
      • Indyjska
      • Francuska
      • Chińska
      • Grecka
      • Bałkańska
      • Tajska
      • Węgierska
      • Śródziemnomorska
      • Ukraińska
      • Żydowska
    • Składniki
      • Kasze i ryż
      • Makaron
      • Warzywa
      • Owoce
      • Nabiał
      • Mięso
      • Ryby
      • Owoce morza
      • Grzyby
      • Orzechy
      • Przyprawy
    • Dieta
      • Bez glutenu
      • Bez laktozy
      • Bez cukru
      • Dla dzieci
      • Dietetyczne
      • Wegetariańskie
      • Wegańskie
      • Dla zdrowia
      • Keto
  • Wideoprzepisy
  • Książki kucharskie
  • Artykuły
    • Informacje
    • Konkursy
    • Książki
    • Wydarzenia
    • Ewa gotuje
    • Quizy
    • Redakcja
    • Inspiracje
    • E-booki
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Ciasta
  • Biszkopty na torty
  • Ciasta
  • Przepis na

Biszkopty na torty

22.08.2018 Odsłon: 20766
5.0 (57 oceny)
Czas przygotowania
> 60 min
>60 min
Liczba porcji
> 6 osób
>6 os.
babcitereskiciasta
babcitereskiciasta

Jest to mój zbiór przepisów na biszkopty do tortów.

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Etapy przygotowania

Przepis w Waszym wykonaniu (23)

Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

smaker
smaker
Desery

Lody dubajskie

Desery Lody dubajskie

Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...

  • Amerykańska
  • Polska
  • Nabiał
  • Mleko
  • Orzechy
  • Pistacje
  • Lody
  • Ciasta

Odsłon: 2126

do 30 min 30 min
6
gotowaniepomojemu
gotowaniepomojemu
Przekąski

Zapiekanki z bagietek czosnkowych z kurczakiem

Przekąski Zapiekanki z bagietek czosnkowych z kurczakiem

To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...

  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Papryka
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Kurczak
  • Przyprawy
  • Majeranek
  • Zapiekanki

Odsłon: 9711

do 30 min 30 min
19
ewaeu
ewaeu
Przetwory

Ogórki po kaszubsku

Przetwory Ogórki po kaszubsku

Polecam. Bardzo dobre.

  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Papryka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Dla zdrowia

Odsłon: 2550

do 30 min 30 min
17
ewaeu
ewaeu
Przetwory

Ogórki krokodylki

Przetwory Ogórki krokodylki

Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...

  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Płatki
  • Dla zdrowia

Odsłon: 3396

do 30 min 30 min
33
ewaeu
ewaeu
Dania główne

Ser garwoliński po gruzińsku

Dania główne Ser garwoliński po gruzińsku

Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.

  • Wielkanoc
  • Impreza
  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Ser
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Ciasta
  • Dla zdrowia

Odsłon: 6813

do 30 min 30 min
44
ewaeu
ewaeu
Desery

Ciasto na Dzień Matki

Desery Ciasto na Dzień Matki

Polecam.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Do pracy
  • Polska
  • Owoce
  • Jajka
  • Mleko
  • Orzechy
  • Migdały
  • Włoskie
  • Ciasta

Odsłon: 23057

do 60 min 60 min
50
REKLAMA
Smaker

Ostatnio komentowane przepisy

smaker
smaker
Desery

Lody dubajskie

Desery Lody dubajskie

Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...

  • Amerykańska
  • Polska
  • Nabiał
  • Mleko
  • Orzechy
  • Pistacje
  • Lody
  • Ciasta

Odsłon: 2126

do 30 min 30 min
6
gotowaniepomojemu
gotowaniepomojemu
Przekąski

Zapiekanki z bagietek czosnkowych z kurczakiem

Przekąski Zapiekanki z bagietek czosnkowych z kurczakiem

To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...

  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Papryka
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Kurczak
  • Przyprawy
  • Majeranek
  • Zapiekanki

Odsłon: 9711

do 30 min 30 min
19
ewaeu
ewaeu
Przetwory

Ogórki po kaszubsku

Przetwory Ogórki po kaszubsku

Polecam. Bardzo dobre.

  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Papryka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Dla zdrowia

Odsłon: 2550

do 30 min 30 min
17
ewaeu
ewaeu
Przetwory

Ogórki krokodylki

Przetwory Ogórki krokodylki

Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...

  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Płatki
  • Dla zdrowia

Odsłon: 3396

do 30 min 30 min
33
ewaeu
ewaeu
Dania główne

Ser garwoliński po gruzińsku

Dania główne Ser garwoliński po gruzińsku

Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.

  • Wielkanoc
  • Impreza
  • Polska
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Ser
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Ciasta
  • Dla zdrowia

Odsłon: 6813

do 30 min 30 min
44
ewaeu
ewaeu
Desery

Ciasto na Dzień Matki

Desery Ciasto na Dzień Matki

Polecam.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Do pracy
  • Polska
  • Owoce
  • Jajka
  • Mleko
  • Orzechy
  • Migdały
  • Włoskie
  • Ciasta

Odsłon: 23057

do 60 min 60 min
50
Smaker
REKLAMA
Smaker
Ciasta
Smaker
Biszkopty na torty
Autor:
babcitereskiciasta
> 60 min
> 6 osób

Składniki

  • 1/ BISZKOPT JASNY:
  • -7 jajek -220 g.cukru -130 g. mąki tortowej
  • -130 g. mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/ BISZKOPT BUDYNIOWY:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -3 budynie czekoladowe
  • -1 łyżka mąki tortowej -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 3/ BISZKOPT Z TARTĄ CZEKOLADĄ:
  • -7 jajek -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -50 g. tartej gorzkiej czekolady
  • 4/ BISZKOPT Z OLEJEM-jasny:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżka octu
  • -3 łyżki oleju -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 5/ BISZKOPT Z OLEJEM-ciemny:
  • -7 jajek -1 łyżka octu -szczypta soli -1 szklanka cukru
  • -1/2 szklanki mąki tortowej -2 budynie czekoladowe -2 łyżki kakao
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki oleju
  • 6/ BISZKOPT ORZECHOWY:
  • -4 jajka -3/4 szklanki cukru -50 g. mąki tortowej
  • -30 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. mielonych orzechów
  • 7/ BISZKOPT MAKOWY:
  • -4 jajka -2 łyżki wody -3/4 szklanki cukru
  • -80 g. mąki tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. mielonego maku
  • 8/ BISZKOPT PIERNIKOWY:
  • -4 jajka -3/4 szklanki cukru -4 łyżki mąki tortowej
  • -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 łyżka kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • -0,5 łyżeczki sody -2 łyżki przypraw do pierników -1 łyżeczka cynamonu
  • 9/ BISZKOPT TYLKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ:
  • -7 jajek -200 g. cukru -200 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10/ BISZKOPT ZEBRA-kakaowa:
  • -8 jajek -160 g. cukru -120 g. mąki
  • -120 g. mąki ziemniaczane -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 łyżki oleju
  • 1/-1 łyżka mąki 2/-1 łyżka kakao
  • 11/ BISZKOPT ZEBRA KOLOROWA:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -1 szklanka mąki tortowej
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki oleju
  • 1/ 2 łyżki mąki 2/ 2 łyżki suchego maku 3/ 1 kisiel wiśniowy 4/ 1 łyżka kakao
  • 12/ BISZKOPT NA WAFLU:
  • -3 jajka -1 łyżka octu -1/2 szklanki cukru
  • -1/4 szklanki mąki -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do piecz.
  • -1 łyżka oleju -1 blat waflowy 27 cm.
  • 13/ BISZKOPT ZE STEVIĄ:
  • -5 jajek -30 kropli Stevii -150 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 ml. sody oczyszczonej (na koniec łyżeczki)
  • 14/ BISZKOPT JASNY I CIEMNY:
  • biszkopt jasny: -4 jajka -130 g.cukru
  • -68 g. mąki tortowej -68 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt ciemny: -4 jajka -130 g.cukru -65 g. mąki tortowej
  • -65 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżka kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15/ BISZKOPT Z POSYPKĄ KOLOROWĄ:
  • -5 jajek -170 g.cukru -85 g. mąki tortowej -85 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 op. posypki mocno kolorowej-30 g.
  • 16/ BISZKOPT PRZESYPYWANY KAKAO:
  • -7 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżka octu -3 łyżki oleju
  • -1 łyżeczka proszku do piecz. kakao do oprószania
  • 17/ BISZKOPT CYTRYNOWY:
  • -5 jajek -150 g. cukru -100 g. mąki tortowej
  • -50 g. mąki ziemniaczanej -1/3 szklanki oleju
  • -sok z 1/2 cytryny -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 18/CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -100 g. gorzkiej czekolady -250 g. masła -200 g. cukru pudru
  • -6 jajek -1 cukier waniliowy -300 g. mąki tortowej
  • -2 łyżki kakao -50 g. mielonych migdałów -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 19/ WKŁADKA WAFLOWA DO TORTU:
  • -100 g. wafelków Prince Polo (2 x XXL) -3 jajka -3 łyżki cukru
  • -3 łyżki mąki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20/ BISZKOPTY NA DUŻY PROSTOKĄTNY TORT:
  • biszkopt ciemny: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -2 budynie czekoladowe (na 0,5 l) -1 czubata łyżka mąki tortowej
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt beżowy: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -1 budyń czekoladowy -1 budyń śmietankowy
  • -1 czubata łyżka mąki tortowej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt jasny: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -2 budynie śmietankowe -1 czubata łyżka mąki tortowej
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
1

1/ BISZKOPT JASNY- Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać.Stopniowo przesiewać do piany, mąki z proszkiem do pieczenia, ale już mieszać łopatką tylko nie długo.Wylać do tortownicy 27-30 cm. wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Po upieczeniu, odstawić na parę min. i obkroić przy rancie tortownicy. Obrócić na ręcznik,zdjąć tortownicę i papier. Zostawić do wystygnięcia. Można przekroić na 3 blaty. Jest to mój ulubiony biszkopt. Można mocno nasączać. Bardzo ładnie się kroi.Nadaje się do tortów pod masę cukrową.Nieraz kroję zaraz po przestygnięciu.

2

2/BISZKOPT BUDYNIOWY- Wykonanie j.w. Ten biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej, będzie łatwiej kroić. Biszkopt jest bardzo delikatny, nie wymaga mocnego nasączania. Można dodać inne budynie, wtedy będzie mieć inny kolor. Np.różowy z budyniami malinowymi.

3

3/ BISZKOPT Z TARTĄ CZEKOLADĄ-Wykonać jak nr.1 z tym że startą lub posiekaną czekoladę dodać na koniec.

4

4/BISZKOPT Z OLEJEM-jasny-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając też olej. cd. jak nr.1

5

5/ BISZKOPT Z OLEJEM-ciemny-Wykonanie j.w.

6

6/ BISZKOPT ORZECHOWY-Wykonanie jak nr.1 z tym że orzechy dodajemy na koniec.Jak ktoś lubi może dodać szczyptę imbiru i cynamonu. Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

7

7/ BISZKOPT MAKOWY-Białka ubić z zimną wodą potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Potem przesiewać mąkę z proszkiem do ubitych jajek i mieszać już łopatką. Na koniec wmieszać suchy mielony mak. cd. jak nr.1 Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

8

8/ BISZKOPT PIERNIKOWY-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Potem przesiewać resztę suchych składników do jajek i mieszać już łopatką. cd. jak nr.1 Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

9

9/ BISZKOPT TYLKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ- Wykonanie jak nr.1.

10

10/ BISZKOPT ZEBRA-kakaowa-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać już łopatką. Na koniec domieszać olej. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać mąkę i wymieszać a do drugiej kakao i też wymieszać. Ciasto kłaść łyżką na przemian kolorami do tortownicy. Nożem poprzeciągać od krawędzi do środka i z powrotem. Cd. jak nr.1.

11

11/ BISZKOPT ZEBRA KOLOROWA-biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać już łopatką.Na koniec domieszać olej.Ciasto podzielić do czterech miseczek. Do jednej dodać mąkę i wymieszać a do drugiej mak i też wymieszać.Do trzeciej, przesiać kisiel, wymieszać a do czwartej wmieszać kakao. Ciasto kłaść łyżką do tortownicy,na przemian kolorami . Postukać delikatnie tortownicą.Cd. jak nr.1. Po przestygnięciu przekroić na dwa blaty.

12

12/ BISZKOPT NA WAFLU-Rozdzielić białka od żółtek. Żółtka zalać octem i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dolewać po trochu żółtek i zmiksować. Przesiewać mąki z proszkiem i lekko wmieszać, tak samo i olej.Wylać na wafla ułożonego w tortownicy.Piec ok. 15 min.w 175*. Po upieczeniu, wyjąć z tortownicy i ostudzić.Można upiec więcej i przełożyć na tort.

13

13/ BISZKOPT ZE STEVIĄ-Białka ubić ze szczyptą soli potem Stevią. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać mąkę z sodą i lekko wymieszać z ubitymi jajkami. Przelać do tortownicy 27 cm. wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.25 min. Upiec takie 3 blaty każdy po 5 jajek. Górę można obciąć, krem będzie lepiej trzymać.

14

14/ BISZKOPT JASNY I CIEMNY-Każdy upiec osobno jak w przepisie nr.1. Ale piec krócej 20-25 min. Przekroić każdy tylko na pół. Przekładać kremem na przemian biszkoptami. Można powycinać koła i poprzeplatać kolory, będzie tort szachownica.

15

15/ BISZKOPT Z POSYPKĄ KOLOROWĄ-Wykonać jak nr.1 z tym że posypkę dodać na koniec.

16

16/ BISZKOPT PRZESYPYWANY KAKAO-Żółtka zalać octem i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po trochu żółtek, ciągle ubijając. Przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać łopatką,dolewając też olej. Wykładać po 2 łyżki ciasta do tortownicy 27 cm. wyłożonej krążkiem papieru do pieczenia, tylko na dole.Posypać kakao(przez sitko) i tak postępować do końca wyczerpania ciasta. Tortownicą delikatnie potrząsnąć, do wyrównania powierzchni. Piec ok.30 min.175*.Najlepiej upiec dzień wcześniej, będzie łatwiej się kroić.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.

17

17/ BISZKOPT CYTRYNOWY-Postąpić jak w przepisie nr.1 z tym, że na koniec dodać olej i sok z cytryny. Przekroić na dwa krążki.

18

18/CIASTO CZEKOLADOWE-Czekoladę rozpuścić na parze z 50 g. masła.Ostudzić do letniego.Resztę masła utrzeć z 1/2 cukru i żółtkami ,cukrem waniliowym. Dodać letnią czekoladę, utrzeć. Przesiać mąkę z kakao, proszkiem,połączyć z masą.Dosypać orzechy i wymieszać.Białka ubić z resztą cukru. Ostrożnie wkręcić w ciasto.Tortownicę wyłożyć krążkiem papieru do pieczenia 30 cm. Napełnić ciastem, wyrównać. Piec w 180* przez 30-35 min. Sprawdzić patyczkiem czy gotowy. Po przestygnięciu przekroić na 3 krążki.

19

19/ WKŁADKA WAFLOWA DO TORTU-Wafelki pokroić na pół cm. kwadraciki. Białka ubić ze szczyptą soli, potem żółtkami, dodawanymi po jednym.Przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łopatką. Na koniec wmieszać wafelki. Wyłożyć do tortownicy 27 cm. wyłożonej krążkiem papieru na dole. Piec ok.20 min. w 175 *

20

20/BISZKOPTY NA DUŻY PROSTOKĄTNY TORT-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Następne upiec tak samo. Biszkopty są bardzo delikatne, nie ma potrzeby mocno nasączać.

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajecznica
  • Omlet na słodko
  • Racuchy
  • Pasta kanapkowa
  • Naleśniki
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki z serka
  • Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu
  • Placki z bananami
  • Prażnica
  • Obiady
  • Pierś z kaczki
  • Pulpety
  • Makaron z kurczakiem
  • Placki ziemniaczane
  • Kotlety siekane
  • Dorsz
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zrazy ze schabu
  • Zupy
  • Zupy ogonowa
  • Zupa z dyni
  • Zupa krupnik
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa ziemniaczana
  • Zupa serowa
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa cebulowa
  • Sałatki
  • Surówka do obiadu
  • Surówka z sałaty lodowej
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z rukolą
  • Sałatka na Wielkanoc
  • Sałatka z mortadeli
  • Sałatka z granatem
  • Surówka z białej kapusty
  • Ciasta
  • Sernik z budyniem
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Babka na oleju
  • Ciasto Rafaello
  • Makowiec
  • Ciasto bez pieczenia
  • Ciasto cytrynowe
  • Miodownik
  • Skubaniec
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z brokułami
  • Risotto ze szparagami
  • Kurczak pieczony z warzywami
  • Kotleciki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Obiad wielkanocny
  • Pasztet drobiowy
  • Ciasteczka wielkanocne
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Sałatka wielkanocna
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Szarlotka na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Koreańskie pączki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Pasta rzodkiewkowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Kiszona kapusta
  • Ocet jabłkowy
  • Ogórki kiszone
  • Marynowana kapusta po ukraińsku
  • Kiszone buraki
  • Kapusta czerwona do słoików
  • Dżem bananowy
  • Ogórki po koreańsku
  • Słonina do słoików
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron z kurczakiem i brokułami
  • Zapiekanka makaronowa w sosie serowym
  • Nadziewane muszle makaronowe
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem wołowym
  • Makaron Gigi Hadid
  • Makaron z boczkiem i szpinakiem
  • Makaron cannelloni z mięsem
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zapiekanka z kurczakiem
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka z mięsa z rosołu
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Kotlety jajeczne
  • Tarta z burakami i fetą
  • Rolada z kurczaka
  • Przekąska z ciasta francuskiego
  • Quesadilla z kurczakiem

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • FAQ
  • Akt o usługach cyfrowych

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Ustawienia preferencji. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 -2025 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Pieczywo
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Wędliny
    • Ciasta
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze i ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
    • Dla zdrowia
    • Keto
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Ewa gotuje
  • Quizy
  • Redakcja
  • Inspiracje
  • E-booki