Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na blinki w innym wydaniu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć w letniej wodzie, wymieszać z 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce. Ziemniaki obrać, zetrzeć wymieszać z mąką razową, posolić do smaku, połączyć z rozczynem i odstawić w ciepłe miejsce na dwie godziny. Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć blinki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z gęstą śmietaną.