Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor: slodka

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 47

Dodano: 12.01.2017

Odsłon: 2230

Pyszne wspomnienie dzieciństwa;)

Składniki

  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyzki kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • bakalie (rodzynki, żurawina, owoce kandyzowane)
  • Herbatniki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło. Dodać mleko i cukier zagotować.

  2. Dodać kakao, wystudzić.

  3. Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku, wymieszać dokładnie.

  4. Połamać herbatniki na duże kawałki i razem z bakaliami dodać do masy. Wymieszać.

  5. Formę do keksów wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć całymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę, wygładzić powierzchnię i mocno docisnąć.
    schłodzić kilka godzin... jeśli ktoś tyle wytrzyma;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń