Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 16
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 16
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Rozpuścić masło. Dodać mleko i cukier zagotować.
Dodać kakao, wystudzić.
Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku, wymieszać dokładnie.
Połamać herbatniki na duże kawałki i razem z bakaliami dodać do masy. Wymieszać.
Formę do keksów wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć całymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę, wygładzić powierzchnię i mocno docisnąć. schłodzić kilka godzin... jeśli ktoś tyle wytrzyma;)