Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczny dodatek do chleba, bardzo dobra zakąska.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 618
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 618
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Składniki
Boczek pokroić w duże kawałki ok. 7 x 7 cm.
Wlać wodę do garnka, dodać sól, zioła angielskie, liście laurowe i łupinkę cebulową (w warzywniaku można nazbierać bez problemu). Zagotować, dodać do marynaty kawałki boczku, gotować jeszcze 15-20 minut.
Zdjąć garnek z ognia i trzymać boczek w marynacie od 6 do 8 godzin. Woda w garnku powinna całkowicie pokrywać boczek.
Potem wyjąć kawałki boczku z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Czosnek i liści laurowe (według mnie im więcej tym lepiej) drobne posiekać i wymieszać.
Wysmarować kawałki boczku papryką, pieprzem i mieszanką z czosnku i liści laurowych. Każdy kawałek osobno zawinąć w folię aluminiową i dać do zamrażarki na 8-10 godzin. I po odmrożeniu można jeść. Pyszny z razowym chlebem. Smacznego!