Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek mocno natarty ziołami, idealny jako świąteczna wędlina"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Wymieszaj sól, pieprz, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek umyj, osusz, natrzyj przyprawami i odstaw najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia złóż mięso na pół (jeśli jest płaskie, szerokie), zwiąż nicią kuchenną. Włóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 1,5 godz. w 170°C , obracając i w razie potrzeby podlewając wodą.Źródło: Świat kobiety