Do góry

Przekąski Przepis na:

bogaty chlebek "niespodzianka"

bogaty chlebek  niespodzianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 5341

szybkie,sycace

Składniki

  • 100 dag maki
  • 150 dag mortadella
  • 100 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 saszetka drozdzy w proszku
  • 5 lyzek swiezej smietany
  • 1 zabek czosnku
  • 8 lyzek oleju
  • sol,pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. oczyscic pieczarki i pokroic w grubsze paski,wycisnac zabek czosnku i podsmazyc na 3 lyzkach oleju....wrzucic pieczarki i mortadelle razem podsmazac przez kilka minut...dadac sol pieprz...wylaczyc gaz i zostawic 10 minut pod przykryciem....

  2. zrobic ciasto zgodnie z przepisem...czyli drozdze maka jajka...tak jak na ciasto drozdzowe...na koniec wymieszac ciasto lacznie z pieczarkami mortadella ( wszystkie skladniki z patelni ) i wlozyc do formy chlebowej ( prostakatnej) wlozyc do goracego juz piekarnika 180 C przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

limonka83 10 marca 2011 musisz sie postarac bardziej..ciasto drozdzowe odstaw na 2 h w cieplym miejscu napewno wyjdzie!! pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

s3bi 10 marca 2011 A toTwoje zdjęcie to chlebka? czy, to na leżąco ? Nie ujmując Twoim staraniom,to coś podobnego zrobiłem po ostatniej imprezie.I raczej nie było to tak smaczne jak Twó chlebek.Muszę na imprezach pamiętać żeby jeść to co lubię :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czajnik70 09 marca 2011 dzięki za odpowiedz następnym razem tak zrobię bo ogólnie chlebek jest pyszny!!! pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limonka83 08 marca 2011 zdjecie jest moje jak nie wiezycie to nie moja sprawa.... ciao.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limonka83 08 marca 2011 tak ... jeslii chcesz zeby bylo go wiecej odstaw ciasto nawet do 2 godzin do wyrosniecia...dodaj wiecej maki... :) blaszka musi byc waziutka taka jak na makowca mniej wiecej... pozdrowienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czajnik70 08 marca 2011 Właśnie zrobiłam ten chlebek i wyszedł mi bardzo cieniutki czy 100 dkg mąki to nie za mało??? i czy ciasto trzeba odstawić do wyrośnięcia?? z góry dzięki za odpowiedz a może ktoś go już też piekł???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 marca 2011 Do takiego chlebka nie trzeba już żadnej wędliny.Ciekawy przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń