Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bogracz węgierski"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
W garnku rozgrzej smalec, zeszklij posiekaną cebulę, wrzuć kminek oraz paprykę ostrą i słodką w proszku, a następnie dodaj oczyszczone, pokrojone na kawałki mięso. Przesmaż.
Dołóż posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Zalej bulionem, przykryj garnek pokrywą i na bardzo wolnym ogniu duś potrawę około 45 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarła do dna.
Po tym czasie dorzuć obrane i pocięte w kosteczkę ziemniaki oraz pomidory z puszki wraz z zalewą.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj do miękkości wszystkich składników.
Danie możesz doprawić łyżką gęstej śmietany.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax