Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na targu zobaczyłam piękne i młode listki buraczków, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Pomysł i ochota na domową zupę z botwinki pojawiły się szybko. Wyszło pysznie, tym razem troszkę poeksperymentowałam i zamiast zabielić ją śmietanką, dałam mleczko kokosowe. Wyszło na prawdę pysznie. Polecam!!!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaczki obrać, umyć i pokroić w grubszą kostkę, ugotować (około 7-8 minut), odcedzić. Buraczki ugotować (około 40 minut), odcedzić, obrać, pokroić w grubszą i większą kostkę, wrzucić na masło klarowane, podsmażyć. Następnie dodać opłukaną i posiekaną botwinkę, chwilę podsmażyć, dodać ocet. Całość zalać bulionem, pogotować około 10 minut, dorzucić ziemniaczki i wlać mleczko kokosowe. Zagotować, doprawić solą, pieprzem i syropem z agawy. Pogotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.