Do góry

Dodatki Przepis na:

Botwinkowy Misz-Masz

Botwinkowy Misz-Masz

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13370

Dodano:

Odsłon: 760

Zamiast szpinaku ,takie połączenie to fantazja....Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

  • Botwinka pęczek
  • czosnek 3 ząbki
  • masło płaska łyżka
  • mąka tortowa płaska łyżka
  • pieprz i sól do smaku
  • szczypta kwasku cytrynowego
  • szczypta cukru
  • zeszklona cebula pokrojona w kostkę
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Botwinkę umyć ,oczyścić i pokroić na mniejsze części.
    Na patelni rozgrzać masło ( ja używam) lub inny tłuszcz,wrzucić umytą botwinkę i dusić do miękkości ,to trwa chwila moment...dać do smaku szczyptę kwasku,soli i cukru,oraz zeszkloną cebulkę.Zrobić lekką zasmażkę na łyżce masła i mąki.
    Całość zasmażyć i podawać na zimno lub ciepło do obiadu,świetny dodatek :)



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń