Do góry

Przekąski Przepis na:

bruschetta czosnkowo- szpinakowa z pomidorkami koktajlowymi

bruschetta czosnkowo- szpinakowa z pomidorkami koktajlowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 235

bardzo smaczna,chrupiąca przekąska z masełkiem czosnkowo-szpinakowym i świeżymi ziołami ;-) bardzo dobra na mały...ale też na duźy głód...;-)

Składniki

  • ciabatty albo inne ulubione bułki lub bagietki 4 szt.
  • pomidorki koktajlowe 1 mały poj.
  • czosnek 2 ząbki
  • szpinak 5 świeżych listków
  • masło dobrej jakości pół kostki
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
  • zielona pietruszka
  • bazylia świeża
  • oregano świeże
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. masełko wyjmujemy z lodówki wcześniej tak aby naturalnie zmiękło
    obieramy,miażdżymy i drobno kroimy czosnek
    bardzo drobno kroimy listki szpinaku
    dodajemy do masła,podsypujemy solą i pieprzem z młynka i dokładnie mieszamy na gładką masę
    bułeczki kroimy na połowy,smarujemy przygotowanym masłem i opiekamy w nagrzanym do 180 st piekarniku tak ok 5 min

  2. na wyjętych z piekarnika bułeczkach układamy połówki pomidorów koktajlowych i posypujemy zieloną pietruszką,bazylią i oregano (większe kawałki) dodajemy odrobinę soli i pieprzu
    podajemy od razu

    Smacznego chrupania ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń