Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowiec

Brzoskwiniowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7345

Dodano:

Odsłon: 3882

na upalny dzień super smakuje prosto z lodówki :)

Składniki

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek gorącej wody
  • 10 łyżek oleju
  • 3/4szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mus brzoskwiniowy:
  • 1 kg brzoskwiń
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 4 łyżki cukru
  • na wierzch 2 galaretki brzoskwiniowe
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.

  2. Mus: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku i wystudzić. Brzoskwinie wypestkować i zmielić w blenderze dodać cukier i wystudzona galaretkę.

    Przygotować galaretkę brzoskwiniową zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    Na wystudzony biszkopt wylać mus brzoskwiniowy i wstawić do lodówki żeby stężało. Gdy stężeje na wierzch wylać galaretki brzoskwiniowe i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń