Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowy sernik na kruchym spodzie

Przepis dnia 2014-03-17
Brzoskwiniowy sernik na kruchym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 8847

Szybki, łatwy i bardzo dobry deser :)

Składniki

  • CIASTO:
  • 15 dag mąki
  • 5 dag cukru pudru
  • 1 całe jajko
  • 8 dag masła
  • MASA:
  • 50 dag mielonego białego sera
  • 10 dag cukru
  • 5 żółtek
  • 3 białka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 cukry waniliowe
  • skórka otarta z cytryny (średnia wielkość)
  • puszka brzoskwiń
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: mąkę mieszamy z cukrem pudrem i masłem, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy kruche ciasto. Następnie wykładamy ciasto na spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Dokładnie wylepiamy boki i spód. Pieczemy ok. 10 min. w temp. 200' C.
    Studzimy i na spodzie kruchego ciasta wykładamy odsączone brzoskwinie.

  2. MASA: zmielony ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, kaszą manną, żółtkami, skórką z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
    Całą masę wykładamy na ciasto i brzoskwinie. Pieczemy w temp. 180' C, ok. 1 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń