Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowiec z jabłkami

Budyniowiec z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 826

Dodano:

Odsłon: 16936

Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.

  2. Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.

  3. Białka ubij na sztywną pianę.

  4. Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.

  5. Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  6. Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.

  7. Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.

  8. Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.

  9. Przykryj resztą ciasta.

  10. Piecz 50 minut w 180''C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń