Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bukiet warzyw z dipem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Czosnek obierz, po czym drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Oprósz solą i dokładnie rozetrzyj. Następnie przełóż go do serka śmietankowego i wymieszaj. Po kilku minutach masę połącz z jogurtem naturalnym i wymieszaj, aż uzyskasz gładki sos. Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Schłódź go w lodówce. Przygotuj warzywa. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. Seler naciowy opłucz i ułóż w wysokiej szklance. Marchewki obierz i pokrój w paski. Warzywa podawaj z wcześniej przygotowanym dipem.Źródło: Na żywo