Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki ( ślimaczki) z serem / marmoladą

Bułeczki ( ślimaczki) z serem / marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 915

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu:) Idealne na śniadanie.

Składniki

  • Ciasto:
  • 800 g maki
  • 100 g stopionego masła
  • 200 g cukru
  • 2 jajka
  • Rozczyn:
  • 2 szklanki ciepłego mleka
  • 50 g drożdży
  • 2 łyżeczki cukru i maki
  • Ser:
  • 1 kg twarogu zmielonego
  • 2 op cukru waniliowego
  • cukier do smaku
  • 2 żółtka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozczyn:

    Z ciepłego mleka , drożdży , cukru i mąki sporządzić rozczyn i odstawić ma 20 minut.




    Ciasto:

    Mąkę przesiać na stolnice , dodać cukier , jajka , masło roztopione i wyrośnięty rozczyn. Zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.

    Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt , posmarować masą serową lub marmoladą , zwinąć w rulon ( jak roladę). Rulonik pokroić na plasterki , poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , zostawić pod przykryciem 25 minut. Można posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 190 stopni przez 20 minut. Posypać cukrem pudrem.


    Ser zemleć ,dodać cukier ,cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać .



    U mnie bułeczki z serem i marmoladą. Z podanych składników wychodzi około 50 bułeczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń