Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu:) Idealne na śniadanie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Rozczyn: Z ciepłego mleka , drożdży , cukru i mąki sporządzić rozczyn i odstawić ma 20 minut. Ciasto: Mąkę przesiać na stolnice , dodać cukier , jajka , masło roztopione i wyrośnięty rozczyn. Zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt , posmarować masą serową lub marmoladą , zwinąć w rulon ( jak roladę). Rulonik pokroić na plasterki , poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , zostawić pod przykryciem 25 minut. Można posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 190 stopni przez 20 minut. Posypać cukrem pudrem. Ser zemleć ,dodać cukier ,cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać . U mnie bułeczki z serem i marmoladą. Z podanych składników wychodzi około 50 bułeczek.