Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste bułeczki pieczone.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2134
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3425
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6830
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2134
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3425
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6830
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski.
2. Dodajemy mąkę oraz cukier.
3. Wlewamy mleko i mieszamy.
4. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.
5. Do większej miski wsypujemy mąkę.
6. Wbijamy 2 jajka.
7. Masło rozpuszczamy, następnie studzimy i dodajemy do mąki.
8. Wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto jak jest za rzadkie dodajemy mąkę.
9. Robimy kuleczki.
10. Rozpłaszczamy.
11. Nakładamy powidła i zawijamy.
12. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
13. Każdą kuleczkę smarujemy białkiem.
14. Pieczemy 30 minut w 180˚C. 15. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem.
16.Bułeczki gotowe. 17. Smacznego.