Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki ze śliwkami i kardamonem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
Mąkę na ciasto drożdżowe posiekaj z kardamonem cukrem i masłem. Mleko wymieszaj z drożdżami oraz jajkami, dodaj do mąki. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce na 40 minut. kruszonki zagnieć i wstaw do lodówki.
Z ciasta uformuj 16 placuszków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Z proszku budyniowego oraz mleka ugotuj budyń. Śliwki umyj, wydryluj, pokrój na cząstki. Na porcjach ciasta rozłóż ciepły budyń i owoce. Posyp kruszonką. Piecz ok. 30 minut w temp. 190°C.
16 sztuk, 75 minŹródło: Naj