Do góry

Dania główne Przepis na:

bułki na parze z sosem

bułki na parze z sosem

Autor: megii

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 299

Dodano: 13.02.2012

Odsłon: 14089

Smaczny, prosty i szybki obiad. Miła odmiana dla ziemniaków. Bułki też nie muszą być zawsze podawane na słodko.

Składniki

  • bułki na parze (gotowe dla wygody), op.
  • mięsko (karkówka, łopatka), 0,5 kg
  • cebula, 1 szt.
  • sos pieczeniowy ciemny, 1
  • liść i ziele
  • surówka:
  • marchewka, kilka sztuk
  • BIAŁA CZĘŚĆ PORA, 1
  • majonez
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć na patelce dodać cebulę pokrojoną w kostkę i razem podsmażyć, Przełożyć do garnka zalać mięso wodą dodać ziele i liść i gotowaćaż mięso będzie miękkie. Dodać sos pieczeniowy, w razie potrzeby zagęścić mąką i dodać trochę śmietany.

  2. Bułki podgrzać na parze. Marchewkę do surówki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora drobno pokroić i wymieszać wszystko z małą ilością majonezu. Można ewentualnie trochę przyprawić soląi pieprzem ale nie koniecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 25 marca 2012 łe a gdzie przepis na swojskie " bułki parówki " ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 27 lutego 2012 Szkoda że nie ma przepisu na same buły....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

china 14 lutego 2012 a ja myslalam ze dostane tu dobry przepis na bulki , a tu ''GOTOWE...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń