Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 168

Dodano:

Odsłon: 51922

Zdrowe i to mówi samo za siebie !

Składniki

  • buraki czerwone, 1 kg
  • masło, 2 łyżki
  • śmietana(może ale nie musi być), 2 łyżki
  • przyprawy do wyboru(sól,kucharek,cytryna), można ale bez też będzie dobrze
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki wyszorować i ugotować do miękkości.(można obrać przed gotowaniem lub po). Zetrzeć na drobnej lub grubszej tarce.

  2. Rozpuścić w rondelku masło dodać starte buraki i troszkę podsmażyć.

  3. Pod koniec dodać śmietanę.Wymieszać. Dzisiaj zrobiłam z 2 kg i wszystko zjedzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń